Affärsinriktad Controller

Du är en smart och strategisk problemlösare som brinner för affärsutveckling.
Du vill jobba i en positiv och affärsdriven miljö där besluten aldrig är långt borta.
Du är pedagogisk och kan engagerat förklara nyckeltal och verksamhetsanalyser för företagets medarbetare.

Rollen som Affärsinriktad Controller är en ny nyckelroll i bolaget. Du blir ett avgörande affärsstöd för verksamheten. Du rapporterar till och har ett tätt samarbete med VD och du har en viktig roll i ledningens arbete.

På affärssidan stöder du verksamheten genom att upprätta:

  • Strategiska målsättningar tillsammans med VD/ledningsgrupp
  • Strategiska underlag för att nå budget m.m. (i samråd med märkesansvariga)
  • Analysera performance och ta fram åtgärdsplaner samt driva dessa.
  • Säkerställa att försäljningssidan levererar på målsatt nivå.

Utöver stöd till försäljning förväntas du att driva frågor inom finansiering genom att involvera Svenstigs Bilfinans i totalaffären. Du upprättar nödvändiga underlag inom ditt område till månads- och årsbokslut och är delaktig i den ekonomiska analysen av verksamheten. Du bidrar till att utveckla verksamheten genom att utnyttja och använda befintlig IT-miljö och säkerställa utvecklandet av processer för att göra det dagliga arbetet så effektivt som möjligt.

En stor del av arbetet innebär att jobba nära våra medarbetare både lokalt och inom koncernen. Du blir involverad i flera olika projekt och processer som löper parallellt och sätter stora krav på din förmåga att kommunicera och få med dig organisationen. Du har daglig kontakt med våra anläggningar i Värnamo, Gislaved, Smålandsstenar och Halmstad.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har en akademisk bakgrund inom ekonomi och/eller verksamhetsstöd, kanske har du dessutom några års erfarenhet. Du har en stark analytisk förmåga och har ett systematiskt arbetssätt. Du är van att motivera andra samt har varit med och implementerat strategiska finansiella planer och utvecklat rutiner för att utveckla försäljningsprocessen. Därutöver har du mycket bra finansiell förståelse samt goda kunskaper i intäkts- och kostnadsanalyser, balansräkning och rörelsekapital. Vi ser även positivt på kunskaper inom redovisning.

Du är en god kommunikatör som förstår helheten i affären och att kund- och medarbetarnöjdheten är nyckelfaktorer för att nå våra mål. Du har en kundorienterad hållning och har en positiv syn på förändring. Du är fokuserad på att lära dig nya saker och förstår vikten av att utveckla andra.

I denna rekryteringen samarbetar Svenstigs Bil AB med Finnveden Säljkraft. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl 072-525 00 07. Ansök på www.finnvedensaljkraft.se senast 30 november.

Länkar

Sök bilar

×

Sök bilar

Boka service

Kampanjer

Scania