Elbilar

Funderar du på att köpa en elbil? Här hittar du information om laddning, räckvidd, batterier, kostnader och elbilar. Se vår film och möt Kalle och Samuel hos oss som beskriver mycket av det du behöver veta inför ditt elbilsköp.

Är det något annat du undrar över så hjälper vi dig.

Så fungerar en elbil

Elbilar drivs av en eller flera elmotorer och hämtar sin energi från laddningsbara batterier. Hur långt man kommer på en laddning beror framförallt på hur mycket energi batterierna kan lagra (kWh) samt elbilens energieffektivitet. För bilar som kombinerar eldrift med bensin- eller dieseldrift används ofta begreppet laddhybrider.

Räckvidd på el

Hur långt man kan köra med sin elbil bestäms av batterikapacitet, förbrukning och yttre faktorer som temperatur och körstil. När du bromsar eller saktar ner återförs bromsenergin till batteriet för att räcka längre.
* Räckvidd enligt WLTP. Verklig räckvidd kan komma att variera. Siffrorna är preliminära.

Hur laddar man en elbil?

Du kan ladda din elbil genom att installera en laddbox där hemma, eller genom att använda någon av alla laddstolpar runt om i världen. Har du inte tillgång till en laddbox är det också möjligt att ladda bilen i ett vägguttag. Den medföljande 230-voltsladdaren ska dock bara användas i nödfall, eftersom det finns en risk för överhettning.
Vi erbjuder en trygg och förmånlig lösning för att installera en laddbox hemma.

Vad kostar det att ladda en elbil?

Kostnaden för att ladda en elbil varierar mellan olika elavtal och bilar. Men genom att multiplicera batterikapaciteten (kWh) med kostnaden för el (cirka 1,4 kr/kWh*) får du fram en ungefärlig kostnad för att ladda din elbil.
Hur lång tid tar det att ladda en elbil?

Hur långt tid det tar att ladda en elbil beror på hur stort batteriet är (kWh) samt vilken effekt (kW) du laddar med

Hur säker är en elbil?

En elbil genomgår samma säkerhetstester som en bensin- eller dieselbil. Det innebär att en elbil måste uppfylla samma säkerhetskrav som en bil med förbränningsmotor. Här har Euro NCAP sedan länge varit måttstocken för bilsäkerhet. I vårt modellprogram har alla nya bilar fått högsta betyg i sina respektive tester.

Finns det dragkrok till elbilar?

Ja, det finns elbilar med dragkrok. Ett fåtal som inte kan utrustas med dragkrok. De flesta av våra laddhybrider och mildhybrider har dragkrok som tillval. Hör med en av våra säljare för mer information.

Vilka märken på elbilar erbjuder vi?

Audi, SKODA, Volkswagen och Volkswagen Transportbilar.

Kampanjer på elbilar.

Här hittar du våra kampanjer

Boka provkörning av elbil

Vi erbjuder ett brett utbud av elbilar och laddhybrider. Välkommen att upptäcka de hos oss på Svenstigs Bil.

Kontakt till oss

Sök bland våra bilar

×