Skoda

Välkommen till oss på Skoda i Gislaved.

Så här fungerar bonus malus

Medierna har börjat att rapportera alltmer om bonus­ malus och vi får fler och fler frågor om detta. Många av våra kunder känner sig fortfarande dåligt informerade om vilka effekter den nya fordonsskatten får eller när den införs. Här kan du läsa mer om hur det fungerar och när det träder i kraft.

Läs mer

öppnas i ny flik

Boka servicetid

Dags att serva bilen? Med vår internetbokningstjänst når du oss dygnet runt
– välj när det passar dig att komma in till oss.

Välj tid nu

Öppnas i en ny flik i din webbläsare.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att ringa eller skicka ett mail till oss om du undrar något. Välkommen att ta kontakt med oss på Skoda Gislaved.

Kontakta oss

Kampanjer

Aktuella kampanjer och erbjudanden på bilar som vi har på Svenstigs Bil just nu.

Skoda -Simply clever.

Företaget grundade 1895 – under bilismens allra första tid och är ett av världens äldsta bilmärken. Från början hette företaget Laurin & Klement efter sina grundare, bokhandlaren Vaclav Klement och mekanikern Vaclav Laurin från staden Mladá Boleslav, sju mil norr om Prag. Laurin & Klement etablerade sig som ett aktat bilmärke i Europa. Trots straffbeskattning av bilismen när republiken Tjeckoslovakien bildades i slutet av första världskriget (järnvägen gynnades) utvecklades Laurin & Klement vidare. Skoda är uppkallad efter Emil Skoda, som gjorde baronen Waldsteins mekaniska verkstad i Pilzen berömd.

Idag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mlada Boleslav och har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar Skoda bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor. Verksamhet finns på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners.

Brett modellprogram och över en miljon bilar 2017.

En Skoda idag, jämfört med för tio år sedan, är något helt annat. Det har inte minst motorjournalister världen över strukit under när nya modeller lanserats under de senaste åren. Läs de senaste nyheterna och pressklippen här.

För fjärde året i rad har Skoda tillverkat fler än en miljon bilar – men i år nåddes milstolpen tidigare än någonsin. Förklaringen är förstås försäljningsframgångarna för OCTAVIA, FABIA och SUPERB, men självklart också succéintroduktionen av företagets nya SUV ŠKODA KODIAQ. Det belyser framför allt den positiva utvecklingen inom företaget och resan som man gjort de senaste 25 åren.

 • En framgångshistoria: ŠKODA har ökat produktionen sjufaldigt sedan 1991
 • En miljon bilar tillverkade – för fjärde året i rad
 • Starka försäljningsframgångar för OCTAVIA, FABIA och SUPERB bakom den rekordtidiga milstolpen – men också tack vare nya KODIAQ som gör stor succé

Idag är modellprogrammet betydligt bredare än för några år sedan och kvalitetskänslan och utrustningsnivån är tagen till en ny nivå. Modellfamiljerna är idag sju stycken: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ och SUPERB.

En Skoda är ett starkt alternativ för en tjänstebilsförare och utmanar många av de mer prestigefyllda märkena. Fokus är på smarta och prisvärda lösningar och utrustningsval, som passar såväl tjänstebilsföraren som barnfamiljen. Det är precis som Skodas devis ”Simply clever”.

Se våra aktuella kampanjer för Skoda här.

  Sven Gotting

  Brand Manager Skoda Telefon: 0371-58 68 24
  E-post: sven.gotting@svenstigs.se

  Länkar

  Sök bland våra bilar och på Wayke.se

  ×