Skoda

Välkommen till oss på Skoda i Gislaved.

Boka servicetid

Dags att serva bilen? Med vår internetbokningstjänst når du oss dygnet runt
– välj när det passar dig att komma in till oss.

Välj tid nu

Öppnas i en ny flik i din webbläsare.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att ringa eller skicka ett mail till oss om du undrar något. Välkommen att ta kontakt med oss på Skoda Gislaved.

Kontakta oss

Kampanjer

Aktuella kampanjer och erbjudanden på bilar som vi har på Svenstigs Bil just nu.

Skoda -Simply clever.

Företaget grundade 1895 – under bilismens allra första tid och är ett av världens äldsta bilmärken. Från början hette företaget Laurin & Klement efter sina grundare, bokhandlaren Vaclav Klement och mekanikern Vaclav Laurin från staden Mladá Boleslav, sju mil norr om Prag. Laurin & Klement etablerade sig som ett aktat bilmärke i Europa. Trots straffbeskattning av bilismen när republiken Tjeckoslovakien bildades i slutet av första världskriget (järnvägen gynnades) utvecklades Laurin & Klement vidare. Skoda är uppkallad efter Emil Skoda, som gjorde baronen Waldsteins mekaniska verkstad i Pilzen berömd.

Idag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mlada Boleslav och har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar Skoda bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor. Verksamhet finns på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners.

Brett modellprogram och över en miljon bilar.

En Skoda idag, jämfört med för tio år sedan, är något helt annat. Det har inte minst motorjournalister världen över strukit under när nya modeller lanserats under de senaste åren. Läs de senaste nyheterna och pressklippen här.

Skoda levererade mer än 1,25 miljoner bilar till kunder över hela världen under 2018.

Förklaringen är försäljningsframgångarna för OCTAVIA, FABIA och SUPERB, men självklart också succén med företagets nya SUVAR ŠKODA KODIAQ och KAROQ. Företagets starka utveckling i SUV-segmenten kompletteras med KAMIQ. Tillsammans med nylanserade SCALA tar ŠKODA klivet in i segmentet för kompakta bilar där de erbjuder teknikspäckade bilar med svårslagen rymlighet och funktionalitet.

Idag är modellprogrammet betydligt bredare än för några år sedan och kvalitetskänslan och utrustningsnivån är tagen till en ny nivå.

En Skoda är ett starkt alternativ för en tjänstebilsförare och utmanar många av de mer prestigefyllda märkena. Fokus är på smarta och prisvärda lösningar och utrustningsval, som passar såväl tjänstebilsföraren som barnfamiljen. Det är precis som Skodas devis ”Simply clever”.

Skoda fortsätter framåt med övergången från att vara en traditionell biltillverkare till målsättningen att bli ett ”Simply Clever-företag för de bästa mobilitetslösningarna” som en del av ŠKODA 2025-strategin.

E-MOBILITET

ŠKODA stiger in i eMobilitet-eran under 2019 – en milstolpe i den 124 år gamla historien. ŠKODA SUPERB som plug-in-hybrid och helt eldrivna ŠKODA CITIGO är våra första elbilar på marknaden. ŠKODAs första modell som baseras på Volkswagen Groups elbilsplattform (MEB) kommer lanseras under 2020. Under nästkommande fyra år kommer ŠKODA investera runt 2 miljarder euro i alternativa drivsystem och nya mobilitetstjänster, vilket är den största satsningen i märkets historia. I slutet på 2022 kommer det ha lanserats tio eldrivna bilar.

Se våra aktuella kampanjer för Skoda här.

  Sven Gotting

  Brand Manager Skoda Telefon: 0371-58 68 24
  E-post: sven.gotting@svenstigs.se

  Länkar

  Sök bland våra bilar

  ×