För en hållbar framtid

Hållbarhet har blivit ett primärt fokusområde för konsumenter och företag inom alla branscher.
Visste ni t.ex. att två av tre bilköpare sätter hållbarhet främst?*
Biltillverkare, är en av alla branscher som har fått agera snabbt för att möta de ökade kraven på mer hållbara transportmetoder.

Tema – hållbar framtid.

Svenstigs bjöd in till kundkväll på temat hållbarhet. Bland deltagarna fanns många lokala logistikfirmor med Scania-lastbilar och elbilar i stallet. Bland talarna märktes Henrik Dahlsson som är senior advisor sustainability hos Scania samt Irene Bernald från Audi Sverige, Martina Palm från Värnamo kommun, Jacob Axelsson, Västbo Transport och David Gustafsson från Proton Group.

Tillsammans skapade vi en intressant kväll där respektive företag delade med sig av sitt hållbarhetsarbete. Alla var överens om att Hållbar utveckling uttrycker en riktning, en möjlig och önskvärd framtid, i tre dimensioner av hållbarhet – ekologisk, social och ekonomisk – som alla måste samverka för att utvecklingen ska vara hållbar. Gästerna deltog genom frågor och funderingar, tillsammans skapade vi en interaktiv kväll.

 

Anna Svenstig, styrelseordförande och ägare Svenstigs Bil, konstaterade att hållbarhetsfrågorna står högt på Svenstigs agenda.

Miljövänliga fordon är en väldigt stor del av lösningen. Därför ville vi ta tillfället i akt berätta om hur vi och våra leverantörer jobbar och samtidigt prata hållbarhet ur ett bredare perspektiv. Det har varit jätteintressant att höra kvällens deltagare från industrin, transportbranschen och kommunen dela med sig av sina erfarenheter.”

Tack alla som deltog och gjorde kvällen.

Tack också till Vandalorum som serverade hållbar mat i toppklass.

 

 

*enligt en rapport från Accenture 20211217